Tort został zrobiony dla naszego bardzo dobrego kolegi z okazji jego prymicji.
Mój mąż miał zupełnie inny pomysł na dekorację tego tortu, ale że rodzice Michała mieszkają zaraz obok nas i ja wolę żyć z nimi w dobrych stosunkach, pomysł mojego męża poczeka na inną okazję;)
Środek to makowe ciasto przekładane masą maślaną.
Piękny tort :-D
OdpowiedzUsuńMam pytanie, czy jak robisz piętrowe torty, to je "usztywniasz" (np. wkładając rurkę PCV w środek)?
migotka333
migotko, jak robię torty piętrowe, to staram się piec do nich nie mięciutkie i puchate biszkopty, ale sztywniejsze ciasta, jak makowe, orzechowe, czekoladowe, czy biszkopt maderski, wtedy usztywnienia nie daję i nie mam obaw, że się zapadnie pod ciężarem
OdpowiedzUsuńDzięki za info :-)
OdpowiedzUsuńmigotka333